Twitter, hem dünya genelinde hem de Türkiye’de en popüler sosyal ağlar arasında yer alıyor. Özellikle haber takibi odağında kullanıldığı görülen Twitterhesapları, belirli nedenler ile kapatılmak istenebiliyor. Peki, Twitter hesabını kalıcı olarak silme nasıl yapılıyor? İşte detaylı anlatım ile Twitter hesabını silme.

Twitter hesabı silinmeden bilinmesi gerekenler

Twitter hesabını kalıcı olarak silme adlı yazımızda anlattıklarımızı doğru şekilde yaptığınız takdirde hesabının tamamen kapanır ve işlem sonunda aynı kullanıcı adı ve şifre ile yeniden oturum açamazsınız. Yani yeniden Twitter hesabı açmanız ve sıfırdan takipçiler kazanmanız, başkalarını takip etmeniz ve yeni bir profil yapılandırmanız gerekir. Bu nedenle hesap silme öncesinde birkaç kere düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Twitter’da, hesap silme işlemini geri alabilme için, kullanıcılara belirli bir süre tanır.

Twitter verilerinizi indirmek için Twitter > Ayarlar > Hesap > Twitter Arşivinyolunu izleyerek, “Arşivini İste” butonu ile arşiv oluşturulmasını talep edebilirsiniz. Arşiv hazır olduğunda kullanıcının email adresine, yukarıdaki görseldeki gibi bir mail gönderilir.

Twitter hesabını kalıcı olarak silme

Twitter hesabını silmek, esasında diğer pek çok sosyal ağdan daha kolaydır. Twitter hesabını silmek için ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Açılan sayfada hesabı devre dışı bırakma bölümünü görebilirsiniz. Açıılan sayfadaki “@xxx adlı kişiyi devre dışı bırak” butonuna tıkladığınızda hesabınız silinir.

30 gün içerisinde, Twitter hesap silme işlemini geri alabilirsiniz!

Yaptığınız işlem sonrasında hesabınızdaki veriler 30 gün boyunca Twittertarafından saklanır. Eğer 30 gün geçmeden aynı kullanıcı adı ve şifre ile oturum açarsanız hesabınız yeniden aktif olur. Tekrar hesap kapatmak isterseniz, yukarıdaki hesap silme işlemini tekrarlamanız ve yeniden 30 gün beklemeniz gerekir.

Twitter kullanıcı adınızı kaybetmek istemiyor musunuz?

Eğer sileceğiniz hesabın kullanıcı adını gelecekte yeni bir hesap açtığınızda kullanmayı düşünüyorsanız, hesabınızı silmeden önce kullanıcı adınızı değiştirmeniz gerekir. Aksi takdirde aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap oluşturmanız mümkün olmaz.

Twitter hesabınız anında silinmez!

Devre dışı bırakma ve 30 gün ardından Twitter hesabının kalıcı olarak silinmesisonrası, Twitter‘daki verileriniz bir süre daha, başka kullanıcılara görünebilir. Ancak o verilere tıklansa dahi artık hesabınıza ulaşmak mümkün değildir.

Bu alana reklam verebilirsiniz!